Tweet
Volg @cesar-therapie
cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Achtergrond informatie
Natuurlijk bewegen
Geschiedenis van de Cesartherapie
Geschiedenis van de Mensendieck therapie
Geschiedenis van de Fysiotherapie
Feldenkrais
Oefentherapie Cesar ontwikkeling
Andere therapieën
cesar url bar
 

Andere therapieën


Mensendieck therapie

mensendieck logo Een vorm van bewegingsleer naar de inzichten van mw. Bess Mensendieck (1867-1957) Zij ging er vanuit dat de informatie van de spieren, de banden, de gewrichten oftewel de propriocepsis, samen met de visuele prikkels (spiegels) en de verbale informatie van de therapeut (over de gewrichtsfunkties, de spieren, de stand van de gewichten en wat je voelt) de mens zich bewust wordt van de

beweging en de beweging dan kan veranderen.

Als iemand de beweging goed begrijpt, gaat hij/zij beter functioneren met het lichaam. De leerling moet dus veel inzicht krijgen en zal dit vanzelf dan ook gaan toepassen.

Samengaan Cesar en Mensendieck

Sinds 1 juli 2004 is de beroepsvereniging van Oefentherapeuten Cesar met de beroepsvereniging van Oefentherapeuten Mensendieck samengegaan tot een gezamenlijke vereniging: de VvOCM.

Lees ook de artikel: Geschiedenis van Mensendieck therapie.

Methode Feldenkrais

feldenkrais logo Een praktische en efficiënte methode om het bewegen te leren is de Feldenkraismethode, die met name gebruik maakt van de gerichte aandacht. Bewegingen zijn zo vanzelfsprekend dat we ze gedachteloos en aandachtsloos kunnen doen of ze nou groot of klein zijn.

Lees ook de artikel: Feldenkrais.

Fysiotherapie

kngf fysiotherapie logo Oefentherapie als onderdeel van fysiotherapeutische behandeling. Een oefentherapie vorm die gericht is op lokaal verbeteren van spieren, spierfunkties en bewegingscorrectie. Een (fysiotherapie) oefenvorm die gericht is op verbetering van een deel van het lichaam. We spreken hier dan ook over een curatieve therapievorm (klachtgericht herstel).

Lees ook de artikel: Geschiedenis van Fysiotherapie.