cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Kinderen
Speel goed
Mond motoriek
Motorische start
Sensomotorische therapie
Van billenschuiven naar kruipen
Vallen en opstaan
Verveling
Begeleiding bij sensomotorische therapie
Problemen met leren schrijven
Houdingstraining voor jongeren
cesar url bar
 

MOTORIEK BIJ KINDEREN & HOUDING BIJ JONGEREN
Mond motoriek

De mond motoriek is bij een baby de eerste belangrijke motoriek welke zich steeds verder ontwikkeld. De lippen, de tong, de wangen vangen belangrijke sensorische (gevoels) prikkels op, waarmee de motoriek (het spreken) gestimuleerd wordt. Soms hebben kinderen op dit gebied wat extra ondersteuning nodig.
Meer over mondmotoriek.

Speel goed

Spelen is leren en daarom is goed speelgoed een leuke, stimulerende prikkel voor ieder kind. Op het juiste moment het juiste speelgoed helpt het kind zijn eigen wereld te ontdekken en zijn eigen rol daarin te ervaren en ontwikkelen.
Meer over speelgoed.

Motorische start

De motorische ontwikkeling van een baby ontwikkelt zich verder door signalen opgevangen met de ogen, de oren, de huid. Met name de ogen zijn ontvankelijk voor belangrijke sensorische (gevoels) prikkels, waarmee de motoriek (het bewegen) gestimuleerd wordt.
Meer over motorische start ...

Sensomotorische therapie

  • Veel van ongeluksdagen
  • Minder beweging dan andere kinderen
  • Pijn in je hun lichaam
  • Last van hun lijf
Hoor jij bij de groep kinderen die niet zo veel, fijn of goed beweegt, dan kun je daar wat aan gaan doen.
Meer over sensomotorische therapie ...

Van billenschuiven naar kruipen

Soms zie je kinderen die vanuit liggende houding naar zithouding komen in plaats van kruipstand gaan. Als die zithouding snel als stevig en stabiel ervaren wordt, kan dit kind zich gaan ontwikkelen tot een billenschuivertje.
Meer over billenschuiven en kruipen ...

Vallen en opstaan

Evenwichtsproblemen bij kinderen. Als bij een kind het evenwicht of de balans niet goed tot ontwikkeling is gekomen kan het zijn dat het kind veel meer valt dan andere kinderen. Dit kan leiden tot angst en motorische problemen, waardoor het kind geremd zal zijn om nieuw uitdagingen aan te gaan.
Meer over vallen en opstaan ...

Vervelen

Vervelen komt voor bij kinderen. Als bij een kind de verveling toeslaat kan het zijn dat jij als ouder vanalles uit de kast trekt om de verveling op te lossen.
Meer over verveling ...

Begeleiding bij Sensomotorische therapie

Uw kind heeft een houding of bewegingsprobleem, dat wil zeggen dat het kind zich lichamelijk en of motorisch minder goed ontwikkeld dan normaal. U bent met uw kind bij de arts geweest en die heeft u, na lichamelijk onderzoek, verwezen naar een oefentherapeut.
Meer over begeleiding bij sensomotorische therapie ...

Problemen met leren schrijven

Het leren schrijven is een probleem waar kinderen en leerkrachten op de basisschool regelmatig mee worden geconfronteerd. Je biedt een groep kinderen van een bepaalde leeftijd het leren schrijven aan, voorbereidend schrijven aan de oudste kleuters, het beginnende schrijven aan de 3e groepers, het gebonden schrijven aan de 4e groepers. Bij vele van hen wordt het spelenderwijs opgepakt en kan de steeds moeilijker wordende taak goed worden uitgevoerd, bij een aantal van hen zien we echter problemen ontstaan met het handschrift, het vormen van de letters, het op de lijn schrijven, met de volgorde van de letters, met de concentratie enz.
Meer over problemen met leren schrijven ...

Houdingstraining voor jongeren

Sommige jongeren:
Voelen zich onzeker over hun eigen lichaam
Ervaren hun lichaam als een last
Bewegen ongecoördineerd
Hebben een ronde rug en naar voren getrokken schouders

Des te beter jij jou lichaam kent, des te beter ga je jou lijf coördineren, besturen en dat geeft steeds meer zelfvertrouwen.
Meer over houdingstraining voor jongeren ...