cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Kwaliteit
Kwaliteit algemeen
Directe toegankelijkheid
Lipz
Tno
Cesartherapie stagiaires
cesar url bar
 

KWALITEIT ALGEMEEN


Om de kwaliteit te waarborgen sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister sinds december 2005, na het behalen van de kwaliteitspunten in 5 jaar. Binnen de regio doe ik mee aan een Intercollegiale toetsingsgroep van oefentherpeuten Cesar. Wij komen meerdere keren per jaar bij elkaar en zijn dan bezig met casuïstiek.

Specialisaties

Regelmatig doe ik bij-en na- scholingscursussen omdat ik het uitdagend vind om me in mijn vak te verdiepen en vooral omdat ik het leuk vind om met vakgenoten en/of andere disciplines uit de gezondheidszorg te werken aan verbeteringen van mijn "eigen kunnen". Gedreven door mijn grote interesse in kinderen en hun ontwikkeling deed ik de cursus "Motoriek en kinderen" en de verdiepingscursus Sensomotoriek (1986-1988), wat nu is uitgegroeid tot het geven van Sensomotorische therapie. Tevens heb ik mij verdiept in de problematiek rond het bekken en de lage rug (1990-1992) + (2000). Van jong af heb ik me gespecialiseerd in Ontspannings en ademtherapie (ik deed hiervoor verschillende cursussen in de periode 1970-2000).

Stagebegeleidster

Vanaf 1992 kunnen studenten voor kortere of langere periodes bij mij stage lopen, het doel van hun stage wordt bepaald door het studiejaar en de leerontwikkeling van de stageair. Ingaande schooljaar 2008/2009 heb ik besloten geen stagiares meer te begeleiden, na 16 jaar dit met veel voldoening en plezier te hebben gedaan.

Regiomentor en Cesar vertegenwoordiger

In de periode 1987-1992, ben ik regiomentor van de oefentherapeuten Cesar geweest. Hiernaast ben ik ook vertegenwoordigster geweest van de oefentherapeuten Cesar, bij het CVO (commissie van overleg voor oefentherapeuten) van het ziekenfonds Univé (1992-1995).