cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Publicaties
Ademen
Ademsteun
Astma
Bekkenbodem
Bewegen
BPPD
Cesartherapie helpt bij lage rugklachten
COPD
De platte buik
Geef CANS een kans
Grote tassen zijn schadelijk
Het korset van buikspieren
Hoesten en proesten
Houding
Hyperventileren
Oefentherapie, geschikt voor mij
Pijn in de lage rug
Hoofdpijn
Zonnegroet
Wat een leuk koppie
cesar url bar
 

CESARTHERAPIE PUBLICATIES


Oefentherapie, geschikt voor mij

Je eerste indruk wordt grotendeels bepaald door lichaamshouding, gezichtsuitdrukking. Weren aan je beweging en houding geeft zelfvertrouwen. Meer over Oefentherapie, geschikt voor mij ...


 

Houding, laat zien wie je bent

Je houding wordt bepaald door gedachten, gedrag en gevoel. Je beweging en houding wordt door E-motie op gang gebracht. Meer over Houding ...


 

BPPD of BPPV

Duizeligheidsklachten hebben vele oorzaken een van de oorzaken is BPPD en is een goed behndelbare vorm van duizeligheidsklachten. De behandelend arts of therapeut zal eerst goed moeten vaststellen of er sprake is van BPPD dit met behulp van de Epley manoeuvre. Indien goed resultaat moet u daarna thuis gaan oefenen met de Brandt-Daroff techniek.
Lees verder over BPPD ...


 

De bekkenbodem

De werking van de bekkenbodem is te vergelijken met een trampoline. Spring er op en veer krachtig terug.

Lees verder over bekkenbodem .....

 

Hyperventileren

De meeste hyperventilatie wordt door stress veroorzaakt. Duik in de stress situatie als in de golven van de zee.
Lees verder over Hyperventileren ...


 

Wat een leuk koppie

De eerste indruk die we van een ander krijgen krijgen we in een hele korte tijd door naar het gezicht van de ander te kijken. De uitspraak wat een leuk koppie krijgen gelukkig veel kinderen te horen maar ook een aantal niet en deze kinderen daar wil ik wat extra aandacht aan besteden met dit artikel.
Lees verder over Wat een leuk koppie ...


 

Pijn in de lage rug

De oefentherapeut wordt regelmatig bezocht door een cliënt met lage rugklachten. M.i. komt hij/zij daar nogal eens laat in het herstelproces naar een oefentherapeut. Na een periode van rust, een periode van behandeling bij een fysiotherapeut wordt de weg naar de oefentherapeut gevonden.
Lees verder over Pijn in de lage rug ...

Het korset van buikspieren

Omdat de buikspieren een belangrijke taak hebben in ons bewegen, onze houding en onze interne functies, wil ik daar met dit artikel wat uitleg over geven. De buikspier bestaat uit 4 groepen: de rectus abdominis, de transversus abdominis, de externe obliques en de interne obliques.
Lees verder over Het korset van buikspieren ...

Ademsteun

Ademsteun is een druk vanuit de buikholte, die door een concentrische werking van uitademingsspieren (oorsprong en aanhechting van bekkenbodem-, rug- en buikspieren worden naar elkaar toe getrokken), gecontroleerd en gedoseerd door een excentrisch werkend middenrif of diafragma (oorsprong en aanhechting gaan van elkaar af terwijl de spier aangespannen is en dit dus toelaat), zorgt voor een voortplanting van die druk in de borst-, keel- en mondholte, waarbij mondstuk, tanden, lippen en mond- en keelholtespieren zorgen voor voldoende luchtsnelheid en druk om een klank te produceren.
Lees verder over ademsteun ...

Geef Cans een kans

Lichaamsbewustzijn is een belangrijke schakel in ons systeem, een schakel die mij erg boeit en waar ik mijn cliënten, patiënten graag iets over laat ervaren. Met het doel dat ze middels deze schakel een brug kunnen slaan tussen de klacht en het herstel. De actieve rol van de patiënt blijft een grote uitdaging voor het vak van de oefentherapeut.
Lees verder over Cans ...

Hoofdpijn

Hoofdpijn heeft verschillende vormen en kent verschillende oorzaken.
Hup de schouders eronder, hoofd op, ervoor buigen is zwak... allemaal uitspraken die ons leren ons te verharden, verstarren in onze houding om de tegenslag te bestrijden.
Lees verder over Hoofdpijn ...

De zonnegroet

Begin van de 20e eeuw werd door Apa Pant, de Radja van de Indiase staat Audh, in de grondwet vastgelegd dat door iedere onderdaan van Audh de zonnegroet, als ochtend ritueel moest worden uitgeoefend. De zonnegroet is een eeuwenoud ochtend ritueel, een hulde aan de oerkracht van het leven op aarde en een verering van de zon.
Lees verder over Zonnegroet ...

Te grote tassen zijn schadelijk

Damestassen worden te groot, zeggen Canadese en Amerikaanse fysiotherapeuten. De mode-industrie brengt de tassen in steeds grotere maten op de markt, waardoor vrouwen steeds meer spullen wegstoppen en met zich meeslepen. Dat heeft nek- schouder- en rugklachten tot gevolg...
Lees verder over grote tassen zijn schadelijk ...

Astma

Helaas wordt nog te vaak geopperd dat COPD een nieuwe naam voor Astma is.
Afgelopen weekend, op de T.V. bij het NOS journaal: "COPD ... vroegere Astma ..." 09-12-2006, werd de verwarring weer eens duidelijk.
Lees verder over Astma ...

Cesartherapie helpt bij lage rugklachten

Van de werkende mensen krijgt 85% in zijn loopbaan te maken met een periode van lage rugklachten. De kosten van ziekteverzuim, herstel van lage rugklachten en arbeidsongeschiktheid ten gevolge van lage rugklachten kost Nederland ruim 4 miljard euro per jaar.
Lees verder over Cesartherapie helpt bij lage rugklachten ...

Hoesten en proesten

Om beschadiging van de stembanden als gevolg van het hoesten te voorkomen is enige scholing op dit gebied van groot belang, zeker voor hen die hun stembanden willen benutten om mooie klanken ten gehore te brengen aan publiek.
Lees verder over hoesten en proesten ...

COPD

Definitie Copd: Chronic Obstructive Pulmonairy Disease wordt gekarakteriseerd door obstructie van de luchtstroom tijdens de uitademing als gevolg van chronische bronchitis of emfyseem. De (gedeeltelijk reversibele) obstructie is over het algemeen progressief.

Er is sprake van chronische bronchitis indien een chronische productieve hoest gedurende 3 maanden in twee opeenvolgende jaren aanwezig is. Hierbij dienen andere oorzaken voor de chronisch hoest uitgesloten te zijn.

Er wordt over emfyseem gesproken bij de aanwezigheid van een abnormale permanente vergroting van de long, gepaard gaande met destructie van de alveolaire wanden, zonder dat er sprake is van fibrose (goedaardige toename of woekering van bindweefsel).
Lees verder over Copd ...

Ademen

Laat ik beginnen met te vertellen dat "goed ademhalen" niet bestaat.
In de titel geef ik al aan dat ik het over "Ademen" ga hebben.
Bij het opzoeken, in een woordenboek, van het woord: Ademen ⇒ inademen en uitademen, vrij ademen; ⇒ vrij leven.
Bij Ademhalen staat: ⇒ lucht inzuigen en lucht uitblazen.
Adem ⇒ levensenergie
In de betekenis van deze woorden zit de grote waarheid verborgen.
Ademhalen brengt ons op het idee dat we iets moeten doen om adem naar binnen te zuigen en dat is gelukkig niet zo.
Hoe minder je, je best doet om adem te halen, hoe beter het gaat.
Lees verder over ademen ...

Bewegen

We doen het de hele dag, we zitten toch bijna nooit stil. Helaas we zijn wel druk, druk, druk en toch bewegen we veel te weinig.
Weinig bewegen heeft een ongunstig effect op ons welzijn, ons welbevinden.
We streven met z'n alle naar het beste, het snelste, het mooiste en vergeten helaas daarbij om wie het nu eigenlijk gaat. Voor de grap roep ik wel eens: onze auto krijgt vaker een onderhoudsbeurt dan ons eigen lichaam!
Lees verder over bewegen ...