cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Publicaties
Ademen
Ademsteun
Astma
Bekkenbodem
Bewegen
BPPD
Cesartherapie helpt bij lage rugklachten
COPD
De platte buik
Geef CANS een kans
Grote tassen zijn schadelijk
Het korset van buikspieren
Hoesten en proesten
Houding
Hyperventileren
Oefentherapie, geschikt voor mij
Pijn in de lage rug
Hoofdpijn
Zonnegroet
Wat een leuk koppie
cesar url bar
 

Houding, laat zien wie je bent


Door: Jolande M. van Ek
Datum publicatie: 30-06-2011 Bijgewerkt op:21-10-2016


Jouw houding laat zien hoe jij je in het dagelijks leven anticipeert op gebeurtenissen, opstelt en beweegt ten aanzien van de situaties waar in je terecht komt. Jouw gedachten, jouw gedrag en jouw gevoel laten, met elkaar, zien wie je bent. In iedere situatie waarin je beweegt en aanwezig bent, heb jij jouw eigen gedachten, jouw eigen motivatie en jouw eigen gevoel, dit vormt met elkaar jouw E-motie: Energie heeft mij in beweging en in deze houding gebracht.


Overtuiging

op_slot image
Op slot
De diepste overtuigingen in jezelf: Ik kan het toch niet, het lukt me nooit, ik ben niet de moeite waard: brengen jou in een neerslachtige stemming en houding. Hierdoor bouwen de spieren negatieve spanning op, die je houding en bewegen afremmen en/of onnodige weerstand geven. Dit proces gaat bij, vele van ons en misschien ook bij jou onbewust.

Klachten

ingezakt  image
Ingezakt
Als de houding die je nu hebt klachten geeft, fysiek en/of mentaal, dan kun je met jouw houding aan het werk gaan. Wil je jouw lichaamshouding veranderen, dan kan het niet anders dat je ook met je innerlijke overtuigingen en gedrag aan de slag gaat.

Veranderen

opgestrekt image
Opgestrekt
Veranderen van houding lukt alleen als jij bereid bent om jouw gevoelens, jouw gedachten en jouw gedrag te veranderen, om zo jouw E-motie om te buigen naar een gezondere houding en beweging. Een houding waar jij voor staat, een houding die jou fysiek en mentaal steunt in wie jij bent, wat jij voelt en wat jij wil bereiken.

De gevoelens in de onderbuik vormen met elkaar een veerkrachtige basis voor onszelf. Ons gedrag (het handelen, de motivatie en het doel) wordt gedragen in het veerkrachtige Zelf. Onze gedachten in het hoofd anticiperen op en geven richting aan onze beweging.

Laat zien wie jij bent

open image
Open
Met behulp van oefentherapie je eigen fysieke en mentale mogelijkheden onderzoeken en leren kennen kan ook jou helpen om een optimale, veerkrachtige en zelfbewuste houding te krijgen. Een houding waarin jij jouw lichaam laat zien en staat voor wie je bent.