cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Werkwijze
Bewegingsonderzoek
Rol van de patient
KidWalk brengt moeders weer in conditie
KidWalk in Alkmaar
Cesar cursussen - adem, beweging en ontspanning
Eigen oefentherapie praktijk
cesar url bar
 

CESAR THERAPIE WERKWIJZE
Bewegingsonderzoek

Een deel van patiënten wordt door de arts met een diagnose verwezen naar de oefentherapeut Cesar. Een andere groeiende groep cliënten vindt zelf de weg naar een oefentherapeut en komt via de DTO (= Direkte Toegangelijkheid Oefentherapie). De therapeut gaat met de cliënt aan de slag, doet al dan niet een screening, bij DTO en gaat dan verder met de anamnese om inzicht te krijgen in de klachten, in de individuele situatie van de patiënt en de vraag van de patiënt. Dan verricht de oefentherapeut een bewegingsonderzoek, zodat de therapeut inzicht krijgt in de aard van de klachten en het effekt op het bewegen.
Lees verder over bewegingsonderzoek ...

Rol van de patiënt

De patiënt neemt zelf aktief aan de therapie deel. Hij/zij leert voelen hoe het lichaam beweegt en wordt zich bewust van het hoe en waarom de bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd.
Lees verder over de rol van de patiënt ...

Cesar cursussen - Adem, beweging en ontspanning

Cursus in kleine groepen. 10 lessen in kleine groepjes 6 tot 10 mensen. De exacte startdatum wordt nader bekend gemaakt.
Lees verder over adem, beweging en ontspanning cursussen ...

Eigen Oefentherapie praktijk

De Cesartherapie praktijk inmiddels verhuisd naar de Kern Overtoom 15, te Castricum Maart 2006 is mijn eigen praktijk verhuisd van de Breedeweg naar de Kern Overtoom 15 te Castricum, om daar met verschillende disciplines onze eigen GOED te creëren. Op de bovenverdieping van de Kern zaten we Mw. A. Nuijtinck Logopediste, Mw. B. Jansen en Mw. A. Buerman 1ste lijn psychologen en uiteraard J.M. van Ek oefentherapeute Cesar.
Ondertussen is daar een en ander veranderd. Lees verder over eigen oefenpraktijk ...

KidWalk brengt moeders weer in conditie

KidWalk brengt moeders weer in conditie. Hoe breng je nu het lichaam toch weer terug in vorm?
Lees verder over Kidwalk ...

KidWalk in Alkmaar

In Alkmaar in het park Westerhout is de KidWalk inmiddels gestart Heb je zin om je lichamelijk herstel en conditie op een leuke manier op te bouwen zonder oppas te hoeven regelen voor je kindje kom dan mee doen.
Lees verder over Kidwalk in Alkmaar ...