Tweet
Volg @cesar-therapie
cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Contact
Contact Cesar-therapie
Oefentherapeuten Cesar in Noord-Holland
Vereniging VvOCM
Cesar opleiding
Veel gestelde vragen, FAQ
cesar url bar
 

Veel gestelde vragen, FAQ


Heeft u nog vragen die op deze pagina (of de site) niet beantwoord zijn?
... stuur mij een e-mail!

Wanneer kom ik in aanmerking voor Oefentherapie Cesar?

Als inwoner van Nederland komt u in aanmerking voor oefentherapie Cesar. Heb je een zorg vraag op gebied van beweging, houding, ademhaling, ontspanning en of chronische pijn dan kun je deze aan een oefenthersapeut voorleggen.
Iedereen heeft een zorgverzekering. Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de behandeling oefentherapie vergoed indien zij voldoen aan een aantal criteria.
Vanuit de basis zorg verzekering wordt vergoed indien er sprake is van een chronische indicatie, de eerste 9 behandelingen worden door de client zelf of vanuit de aanvullende verzekering betaald.

Heb ik een verwijzing nodig voor Oefentherapie Cesar?

Vanaf 1 juli 2008 heeft u geen verwijzing meer nodig voor oefentherapie, de directe toegankelijkheid is dan een feit en onze beroepsgroep heeft dan een gelijke uitgangspositie als de fysiotherapie.

Directe toegankelijkheid voor Oefentherapie wil zeggen dat u zonder verwijzing zich met uw vraagstelling of klacht bij de oefentherapeut kunt aanmelden.

Hoe word ik verwezen naar een Cesar therapeut?

Komt u bij een arts met beweging /of houdingsklachten, en of chronisch pijn, kan deze u verwijzen naar Cesar Oefentherapie. U kunt ook zelf de arts vragen, of Oefentherapie Cesar voor u een mogelijkheid is. Een nieuwe optie is: dat de arts u verwijst voor een éénmalig onderzoek (van een uur) naar een Cesar therapeut. Hij/zij doet een onderzoek en stelt een behandelplan op. De therapeut doet hiervan verslag aan de verwijzend arts en deze zal met u bespreken of u onder begeleiding van een therapeut gaat oefenen en met welk doel.

Uit hoeveel sessies bestaat een behandeling gemiddeld?

Omdat de behandeling volgens oefentherapie Cesar een motorisch leerproces is, kunt u verwachten dat de behandeling wat langere tijd in beslag neemt. De vergoeding van de behandelingen zal meestal voor de 1e 9x uit de aanvullende verzekering komen. Het is dan ook aan te raden eerst uw zorgverzekeraar te raadplegen.

Wat kan ik bij een behandeling verwachten?

U kunt verwachten bij uw behandeling actief betrokken te zijn. Dit zowel in beweging, als in het stellen van waardevolle doelen - wat u met de therapie wilt bereiken.

Wat kan ik bij een behandeling absoluut niet verwachten?

U moet niet verwachten dat de therapeut uw klachten en /of problemen oplost. U moet het echt zelf doen. De therapeut coacht u en uw beweging.

In welke gevallen kan de therapie eventueel door mijn verzekering vergoed worden?

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, moet u een verwijzing van een arts hebben. U kunt zowel door een huisarts, als door een specialist verwezen worden.