Tweet
Volg @cesar-therapie
cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Werkwijze
Bewegingsonderzoek
Rol van de patient
KidWalk brengt moeders weer in conditie
KidWalk in Alkmaar
Cesar cursussen - adem, beweging en ontspanning
Eigen oefentherapie praktijk
cesar url bar
 

KidWalk brengt moeders weer in conditie


Kidwalk is ontstaan vanuit een idee om jonge moeders op een leuke manier te ondersteunen in het terug komen in het oude conditie niveau en het nieuwe levensritme. De situatie is drastisch veranderd met het kleine kind, welke veel verzorging, aandacht en tilwerk eist, vergeet de jonge moeder nogal eens te werken aan haar eigen herstel.

Niet iedere moeder heeft na de bevalling, de energie om weer te gaan sporten . Soms is het de nieuwe dagindeleing die hen belemmert, of de onrustige nachten door nachtelijke voeding en zoeken naar voedingsritme. Soms zijn klachten zoals pijn in benen, pijn rond het bekken en in de lage rug, een rem om weer te gaan sporten. Daarnaast zijn veel vormen van sport in de eerste periode na de bevalling af te raden, omdat het weefsel rond bekken en lage rug eerst moet herstellen, het spierkorset weer aan moet sterken, voordat de oude sportbeoefening hervat kan worden.

Hoe breng je nu het lichaam toch weer terug in vorm?

Kidwalk biedt de oplossing, het is naast een goede manier, om met andere jonge moeders, aan de fitheid van je lichaam te werken, ook erg gezellig. De fysiek zwaardere tijd die aangebroken is na de bevalling, heeft een sterk lichaam nodig en de jonge moeder heeft dus alle reden om vlot aan haar conditie te gaan werken.

Kidwalk: postnatale wandel activiteit met conditie elementen

Kidwalk is een postnatale wandel activiteit met conditie elementen, welke 6 weken na de bevalling gestart kan worden. Samen met de baby in de wandelwagen lekker naar buiten, lekker bewegen geeft plezier en versterkt het lichaam.

Omdat Nathalie Sengers-Twisk, de KidWalk instructor uit Beverwijk en omstreken, zelf binnenkort gaat bevallen van haar 3e kindje heb ik de maandag ochtend groep (Heemskerk, Beverwijk, Castricum, eo.) in de Heemskerkse duinen overgenomen.

Conditie opbouwen

Zelf ben ik moeder van 3 zoons, weet uit ervaring wat het is om weer terug in conditie te komen. Gelukkig had ik mijn vak mee, waardoor herstel voor ons therapeuten wel makkelijker lijkt, maar ook wij moesten en moeten er wat voor doen. Conditie afbreken gaat vanzelf conditie opbouwen kost doorzettingsvermogen en motivatie. Ik zal met plezier de groep gaan begeleiden en trachten de jonge moeders te stimuleren in het opbouwen van hun conditie, het versterken van het spierkorset, tips geven voor tillen en andere dagelijkse bewegingen, aanwijzingen voor een betere houding en daarnaast wat tips van deze rijpere moeder.

De vrouw staat tegenwoordig steviger op haar eigen benen, in het werk, in de relatie en in zichzelf, na een bevalling lijkt alles terug te vallen Kidwalk kan je helpen om weer bij dat sterke gevoel en sterke lichaam terug te komen.

Voor extra informatie zie www.kidwalk.nl Of neem direkt met mij contact op.