Tweet
Volg @cesar-therapie
cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Medische begrippen
Aandrang incontinentie
Acute pijn
Angst
Bedplassen
BPPD
Chronische pijn
DCD - ontwikkelingsstoornis van de coördinatie
Druppelincontinentie, overloopblaas incontinentie
Fijne motoriek
Grote motoriek
Hyperventilatie
Incontinentie
Inspanningsincontinentie, stress-incontinentie
Lage rugpijn
Motoriek
Pijn
Pijnwaarneming, pijnervaring en de pijngrens
Reflex motoriek
Rsi
Rugpijn
Shin-splints
cesar url bar
 

Pijn


Pijn is een reactie van het lichaam met een alarmerende functie. Pijn vertelt ons dat er ergens in ons lichaam iets niet klopt -en dat we bewust of onbewust in actie moeten komen.
Pijn kan vrijwel overal in het lichaam voorkomen en varieert van branderige pijn, scherpe pijn, plotselinge pijn en botte pijn, tot stille en aanhoudende pijn. De pijngrens is bij de een hoger of juist lager dan bij de ander.

Pijnklachten

Iedereen heeft wel eens de hoofdpijn of kiespijn gehad. Iedereen heeft zich wel eens verwond en pijn gevoeld in zijn ledematen, pijn in je been of in je arm -of een andere soort van pijnklachten gehad...

Pijn is grof te verdelen in Acute pijn en Chronische pijn. Beide benamingen spreken voor zich, alhoewel over beide nader wat te vertellen valt.

Pijn behandeling

Over het algemeen valt iets tegen de pijn te doen, als we de oorzaak ervan hebben achtergehaald en het ook bekend is of er überhaupt iets tegen te doen is. Soms kan een bloedverdunnende paracetamol helpen, soms is er een echte pijnkiller nodig, soms gaat er pijn vanzelf over, maar soms is er een behandeling bij een oefentherapeut of fysiotherapeut nodig.

De veel voorkomende pijnen zijn: rugpijn, nek- en schouder pijn (bij Rsi bijvoorbeeld), kiespijn, hoofdpijn, migraine, pijn als gevolg van een verwonding, etc. Voor elke pijnsoort zijn de pijnkenmerken en de pijnklachten anders.