Tweet
Volg @cesar-therapie
cesartherapie logo
Oefentherapie Cesar
Achtergrond informatie Werkwijze Toepassingen Kwaliteit Kinderen Publicaties Contact Links
|   Medische begrippen   |   EBP   |   Oefeningen   |   Medische advertenties  
   
HOME  

 
Medische begrippen
Aandrang incontinentie
Acute pijn
Angst
Bedplassen
BPPD
Chronische pijn
DCD - ontwikkelingsstoornis van de coördinatie
Druppelincontinentie, overloopblaas incontinentie
Fijne motoriek
Grote motoriek
Hyperventilatie
Incontinentie
Inspanningsincontinentie, stress-incontinentie
Lage rugpijn
Motoriek
Pijn
Pijnwaarneming, pijnervaring en de pijngrens
Reflex motoriek
Rsi
Rugpijn
Shin-splints
cesar url bar
 

Rugpijn


De rugpijn is geen incidentele pijn die zomaar een dagje optreedt zoals het vaak met hoofdpijn bijvoorbeeld het geval is. Het gaat eveneens niet zomaar dezelfde dag nog over. De rugpijn is meestal een aanwijzing dat we iets verkeerd met ons lijf hebben gedaan, dat we een verkeerde houding hebben, we een infectie hebben opgelopen of we een aangeboren rugprobleem (vergroeiing van wervels) of andere vaak voorkomende aandoeningen hebben (scoliose, hernia, reuma e.d.), met pijn in de rug als gevolg.

Soort pijn, rugklachten oorzaaken en kenmerken

Het meest voorkomende is de lage rugpijn met zowel acute pijn als chronische pijn kenmerken. Maar uiteraard kan de pijn ook in bovenrug optreden, ten gevolge van een wond ergens op de bovenste deel van uw rug bijvoorbeeld. Toch is de exacte oorzaak van rugpijn vaak niet achter te halen. De pijn kan uiteenlopende aanwijzingen (als oorzaak) hebben, van verkeerde houding en overbelasting -tot zelfs stress.

Behandelingsmogelijkheden

Vanuit paramedische invalshoek zijn er diverse behandelingsmogelijkheden. Afhankelijk van de pijn in rug klachten en verschijnselen, is men per definitie bij een oefentherapeut Cesar op het goede adres. Soms zal de arts echter bewust naar een fysiotherapeut verwijzen. Dat laatste wanneer t.g.v. herstel, wanneer er sprake is van plaatselijke, acute pijn -en de behandeling dus uitsluitend plaatselijk is gericht en niet op het lichaam als geheel.

Prognose

De rugpijn is in de acute fase door een oefentherapeut meestal goed te behandelen. In chronische fase hangt de prognose af van de ernst van de rugklachten, rug conditie en de duur van de aandoening.


Relevant om te lezen: rugspier versterkende oefeningen, lage rugpijn, pijn in de lage rug, Cesartherapie helpt bij lage rugklachten.